Zajímavosti z dějin sexuality. 12. Vládcové 20. století.



Slavný vůdce bolševiků Vladimír Iljič Lenin nepřemýšlel stále jen o revoluci a třídním boji. Ani sex mu nebyl úplně cizí. Když už byl ženatý s Naděždou Krupskou, zamiloval se do francouzské sociální demokratky Inessy Armandové. Problém vyřešil tak, že se Krupské přiznal a žil pak několik let s oběma ženami zároveň. Soudruh Lenin měl tak současně soudružku manželku a soudružku družku. Je možné, že milenka ho nakazila syfilidou.

Mnohem náruživější byl ale jeho nástupce Stalin. Nebyl nijak pohledný.Měřil 165 cm, obličej měl znetvořený od neštovic, trochu kulhal, jednu ruku měl kratší, jako revolucionář příliš nedbal o svůj zevnějšek. Přesto o něho měly ženy zájem a on sám měl mimořádný sexuální apetit. S první manželkou Kateřinou Svanidzeovou měl syna Jakova, který se za války dostal do německého zajetí a Stalin ho odmítl vyměnit za maršála Pauluse. Syn poté spáchal sebevraždu. Dále měl nemanželského syna Konstantina s vdovou, u které na čas bydlel. S tímto chlapcem se nikdy nesetkal, ale pomáhal mu na dálku. Poté znásilnil třináctiletou dívku. Rodiče uklidnil tím, že si ji vezme, ale neudělal to. Měl s ní syna, ke kterému se nijak nehlásil. Další jeho milenkou byla manželka jeho přítele Sergeje Allilujeva, jejíž sedmnáctiletou dceru Naděždu si později vzal. S ní měl syna Vasilije, který se stal vojenskm pilotem, ale skončil jako alkoholik. Stalinovi musely být samozřejmě po vůli četné sekretářky a jiné pracovnice z Kremlu.Když jednu z těchto svých milenek přistihl s jiným mužem, nechal je oba zastřelit. K stáru si s oblibou vybíral ze svého sekretariátu do postele hned dvě dívky, které musely být mladší dvaceti let.


Ještě mnohem horší byl Lavrentij Berija, jakási Stalinova pravá ruka. Ten měl rád velmi mladá děvčata kolem 15 let, která si vybíral ze své limuzíny. Na jeho pokyn mu je pak jeho nohsledové přivedli do jeho vily. Tam je znásilnil, velmi často následně poslal do gulagu. Celkově jich byly stovky.
Fidel Castro dnes sice na velkého svůdce nevypadá, měl ale desítky milenek po celém světě i u nás.
Velký sexuální apetit měl i Benito Mussolini. Přes svou holou lebku byl pro ženy velmi přitažlivý a měl mnoho milenek. Už v devatenácti letech jednu dívku znásilnil, pak udržoval poměr s několika vdanými ženami, brzy se nakazil pohlavní chorobou. Jeho poslední láskou byla Claretta Petacciová, která byla v roce 1945 spolu s ním popravena italskými partyzány.

To Adolf Hitler žádný velký milovník nebyl, i když i po něm pochopitelně ženy šílely. Měl pouze jedno varle, proto se odmítal svléknout. Jednou z jeho prvních milenek byla zřejmě neteř Geli Raubalová. Zdá se, že po ní požadoval některé velmi neobvyklé sexuální praktiky. Ona nakonec spáchala sebevraždu, s čímž se Hitler nikdy úplně nevyrovnal. Poslední milenku Evu Braunovou si nakonec těsně před společnou sebevraždou vzal.

Jeho ministr propagandy Goebbels byl nehezký a kulhal, přesto ženy neodolatelně přitahoval. Připisuje se mu 36 milenek, mezi nimi i známá česká herečka Lída Baarová, kvůli které se chtěl dokonce rozvést, ale Hitler mu to zakázal.
Vůdce čínských komunistů Mao Ce-tung byl sexem přímo posedlý. Byl celkem čtyřikrát ženatý, ale kromě manželek musela být kolem něho neustále spousta mladých děvčat. V jeho zvláštním vlaku s ním cestovala skupina dívek, oficiálně vydávaná za soubor písní a tanců. Kromě deseti manželských dětí musel mít desítky nemanželských, které ale končily v sirotčincích. Mao věřil, že čím více bude souložit s mladými dívkami, tím déle bude žít. V stáří se mu to stávalo přímo posedlostí. Obvykle si bral do postele alespoň dvě najednou, raději čtyři až pět, s oblibou sestry. Údajně byl ale skutečně velmi výkonný, a to i po sedmdesátém roce života. I v té době obvykle spal se dvěma dívkami, pro které to byla velká čest. Jedna z milenek ho ale nakazila pohlavní chorobou. On se odmítal léčit a šířil chorobu dále.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Setkání u vína s profesorem Šamánkem

Teleskové. Kurikanové

Chorvát, Elbling, Veritas a další méně obvyklé odrůdy