Vinařské drobnosti


Trošku dražší víno
V aukci Sotheby´s v Hong Kongu se prodala unikátní šestilitrová láhev Chateau Petrus 1982 za 94 000 dolarů. Po tvrdém boji ji získal zájemce z Číny. Je vidět, že v této zemi je už dostatek boháčů, schopných vydávat za své záliby i astronomické částky. Dnes už pouze USA mají více milionářů. Celkově se na zmíněné aukci prodaly lahve za 7,9 milionu dolarů.



Oblékni si láhev
Vinařství Some Young Punks nabízí víno v neobvyklou etiketou. Je na něm dívka, oblečená pouze do spodního prádla, přičemž k láhvi je přiložena sada samolepek s oblečením. Zákázník si pak sám vybere, jak dívku obleče.



Úroda v Bordeaux
Podle údajů Asociace vinařů Bordeaux byly klimatické podmínky v letošním roce velmi příznivé a napomohly k harmonickému zrání hroznů. Předběžné zprávy o sebraných hroznech hovoří o jejich ideálním stavu.


Eko-láhev
Firma Cameron Hughes Wine dala na trh sérii vín Lot 150 Meritage v eko-lahvích. Ty se sice na první pohled od normálních nijak neliší, jsou však lehčí a na jejich výrobu je třeba méně surovin, čímž se méně zatěžuje životní prostředí.



Na závěr ještě pár zajímavých etiket:








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Setkání u vína s profesorem Šamánkem

Teleskové. Kurikanové

Chorvát, Elbling, Veritas a další méně obvyklé odrůdy