Průměrná a slabší vína

Následující tabulka není úplně originální, jde vlastně o rozšíření staršího článku Vína, která mi nevoněla. Nevracím se k němu proto, že bych už neměl o čem psát, ale jde o reakci na vyhledávání vín návštěvníky této stránky. Pro mě trochu překvapivě dost často hledají vína, která jsem já moc neocenil, jako např. Baturrica Tarragona. Tahle průměrná a slabší vína jsem v předcházejícím článku jenom obodoval a dále nerozebíral, ale teď vidím, že mám dluh, tak alespoň stručný popis. A jen pro zajímavost: Z těch zajímavějších vín je nejvíce vyhledávána Kadarka-Vranac, která je jen o chlup lepší( 6 b.), než vína v této tabulce.
Ještě jedna poznámka z trochu jiného konce. Občas sám hledám některá méně známá vína na internetu a někdy se dostanu na úvodní stránku, kde mé hledání skončí v slepé uličce, protože je přede mnou jen změť různých článků a okénko HLEDEJ mi nabízí opět hledání na celém internetu. Chci jen upozornit, že na tomto blogu je vyhledávání mnohém přívětivější a nabízí vedle celého internetu ještě celý blog, ale i pouze HLEDEJ na tomto blogu. Takže při troše trpělivosti není problém najít přímo článek, kde se hledaný pojem skrývá.
Název/ odrůda/ jakost
Výrobce / ročník
Vůně, chuť, dochuť,…
Body(max 10)
Bardolino classico, DOC
Era, Itálie, 2005
Nevýrazná vůně i chuť
5
Baturrica,Reserva, DO, Tempranillo, Garnacha
Tarragona, Španělsko, 2002
Náznak ovoce ve vůni, velmi tmavé, lehce štilavá chuť, kratší dochuť
5,5
Beaujolais- Villages, Primeur
Marquis de Valclair, Francie, 2007
Téměř bez vůně, krátké, nevýrazné
5
Cabernet d´Anjou, AOC
Anjou, Francie, 2000
Žádná vůně, podivná sladká chuť, nezřetelný alkohol
4
Cabernet Franc, Rosé, MB, polosladké
Marybelle Kiskörös Kunsag, Maďarsko, 2006
Vůně docela příjemná, ale nevýrazná chuť
5,5
Cabernet Franc, MB
Marybelle Kiskörös Kunsag, Maďarsko, 2005
Příjemná ovocná vůně, višňový kopot, jahody
5,5
Cabernet Sauvignon
Villa Vinum, Valle Central, Chile, 2007
Slabá odrůdová vůně, sladšíchuť
5,5
Colombard- Chardonnay
Australian Bush, South Eastern A., 2001
Citrusy a banány v slabší vůni, osvěžující chuť
5,5
Conde noble, VM
Barcelona Španělsko, 2004
Ovocná vůně, dobře pitelné
5,5
Cuvée Ardea (Sauvignon)
Nové vinařství Drnholec, 2006
Vůně černého rybízu, v chuti angrešt
5.5
Cuvée rosé (CS- Zweigeltrebe)
Kovacs Novosedly, 2004
Nevýrazná vůně, kyselejší chuť černého rybízu
5
Dan Ermite (Veltlínské zelené)
Znovín, 2006
Vůně ne moc příjemná, lehké, sladké
4,5
Devín, PS, polosladké
Vajnory, Slovensko,
Málo výrazné
5,5
Egri Leanyka, MB, polosladké
Egri Csillagok, Maďarsko, 2004
Vodová barvanasládlá chuť, krátká dochu´t
5,5
Frankovka, Valtické zámecké
V. S. Valtice, 2006
Vůně i chuť nevýrazné
4,5
Frankovka
Chateau Bzenec, 2004
Červený rybíz ve vůni, výraznější kyseliny, světlé
5,5
Frankovka, Rosé, polosuché
Patria Kobylí, 2006
Mdlá vůně, krátká dochuť
5,5
Harslevelü, MB, polosladké
Zempleni Tokaji, Maďarsko, 2003
Pitelné, ale průměrné. S obecnou představou Tokaje má málo společného
5
Chenin blanc
Ocean view, Western Cape, JAR, 2005
Ovocná vůně, citrusy, rybíz, krátká dochuť
4,5
Le Roi du Maquis, AOC, ( Niellucciu, Grenache, Syrah)
Saint- Antoine, Corse, Francie, 2007
Zvláštní nezařaditelná vůně, nakyslá dochuť
5,5
Leiras Mancas, Vinho verde, (Arinto, Avesso)
Cassa de Cello, Portugalsko, 2005
Vůně žádná, chuť nevýrazná, bezbarvé
4,5
Lusitano, Rosé, (Aragonez, Alfrocheiro)
Selection Ervideira, Portugalsko, 2006
Nejasné, nevýrazné, snad jablka,lehké perlení
5
Malbec
Maraňon, Argentina, 2005
Podivná vůně, chuť přijatelná
4,5
Merlot, VDP
Saint-Antoine, Corse, Francie, 2007
Kouřová vůně, chuť připálených třešní
4,5
Merlot, VDC superioara
Chateau Vartely, Moldávie, 2004
Neobvyklá vůně, naoxidované, připomíná portské
5
Modrý Portugal, Landwein
Rakousko, 2003
Celkem výrazné, kořeněné
5,5
Modrý Portugal
Rakvice, 2006
Lehčí, svěží, příjemné
5,5
Modrý Portugal
ZD Němčičky, 2004
Typická příjemná ovocná vůně
5
Modrý Portugal, MB
Kunsagi Borvidek, 2005
Lehké, krátká dochuť
5
Modrý Portugal, PS
Patria Kobylí, 2006
Typická příjemná vůně, dobře pitelné
5,5
Modrý Portugal
Chateau Bzenec, 2003
Nepříjemná vůně, trpké, tenké
3
Müller- Thurgau, kabinet
Mikrosvín Mikulov, 2004
Slabý extrkt, krátká dochuť
5
Müller- Thurgau, zemské
Vinum Romanorum, D. Dunajovice, 2005
Plná ovocná chuť, mírná hořčinka v dochuti
5,5
Müller- Thurgau, MB
Kunsagi Borvidek, 2006
Nevýrazná vůně, ale vcelku slušné
5
Muscat Ottonel, Tajbor
Maďarsko, 2004
Voňavé, nasládlé
5
Muškát moravský
Znovín, 2006
Ani vůně ani chuť nijak příjemné
4,5
Muškát moravský, PS
Tetur, 2006
Méně výrazná vůně i chuť
5,5
Neuburské
Vinium V. Pavlovice, 2000
Zvláštní vůně, snad jablečný kompot, zoxidované
4,5
Neuburské, VH
M. Šustr D. Dunajovice, 2005
Slabá nevýrazná vůně, trochu perlí
5
Ruby Cabernet
Poems of the World, Kalifornie, USA, 2003
Ovocná vůně i chuť trochu kouřovité, výraznější třísloviny
5,5
Rulandské bílé, PS
Reisten Valtice, 2002
Velmi nepříjemný zápach mokrého hadru, olejovité
3
Rulandské šedé
Zaječí, 2004
Vůně nijak příjemná, chuť málo výrazná
4
Pinot gris
Velezvin, Etyek- Buda, Maďarsko, 2004
Nepříjemná vůně, chuť nahořklá
3
Pinot noir, barrique
Weinhof Pelz, Štýrsko, Rakousko, 2006
Nepříjemné, připomíná uzený sýr
3,5
Rulandské modré, VH
Znovín, 2006
Pampelišková vůně, méně výrazné
5,5
Rulandské modré, kabinet
Mikulovské vinařské zav. 2005
Slabá ovocná vůně , celkem příjemn á chuť
4,5
Rulandské modré, kabinet
Morav. vinař. záv., Herbarium moravicum, Hukvaldy , 2004
Slabá marmeládová vůně, prázdné, krátká dochuť
4,5
Rizling renski, polosuché
Jeruzalem Ormož, Slovinsko, 2004
Typická vůně, příjemné
5,5
Ryzlink rýnský, kabinet
Livi Dubňany, 2004
Lehká medová vůně, výraznější kyseliny
5,5
Ryzlink vlašský, archivní
Chateau Valtice, 1999
Nasládlá, málo výrazná vůně, chuť nezajímavá, delší dochuť
5,5
Ryzlink vlašský, kabinet
Chateau Pezinok, Slovensko, 2002
Vůně starých knih, krátká dochuť
5,5
Ryzlink vlašský
Vinselekt Michlovský, 2002
Velmi nepříjemný zápach, perlí, na hranici poživatelnosti
2,5
Sherry, Tio Nico
Jerez de le Frontera
Slabá citrusová vůně, vystupující alkohol
5
Soave, DOC
Bardolino, Itálie, 2004
Velmi zvl. ovocná vůně, kyselejší
4,5
Solum, V. regional, Alentejo
Herdade Outeiro de Esquila, Portugalsko, 2005
Neprůhledné, tmavé ovoce, nízká viskozita
5,5
Svatovavřinecké
Hanzl, Mikulov, 2004
Málo výrazné
5
Svatovavřinecké, Rosé, kab.
Trpělka a Oulehla, 2004
Nevýrazná vůně i chuť, perlení
4
Tokaji Furmint, MB, polosladké
Tokaj Trading House, Maďarsko, 2003
Příjemná květinová vůně, harmonické
5,5
Tokaji Harslevelü, MB polosuché,
Santé Holding, Maďarsko, 2004
Silně oxidované, vyšší viskozita
5
Torrontés
Las Marías, Argentina, 2005
Nijak příjemná vůně,hořčí dochuť
4,5
Traminec, kakovostno
Letnik, Slovinsko, 2005
nezajímavé
5
Trebbiano d´Abruzzo, DOC
Bardolino, Itálie, 2004
Neutální vinná vůně, lehké, příjemná hořčinka v dochuti
5,5
Veltlínské červené rané
Sedlec, 2005
Vůně velmi příjená, ale chuť nevýrazná
5
Veltlínské červené rané (Malvasia), Svatomartinské
Chateau Valtice, 2006
Vůně ještě připomíná burčák, mírně perlí, nasládlá příjemná chuť
4,5
Veltlínské červené rané, (Malvasia)
Vinium V. Pavlovice, 2004
Lehká vůně sladkého jablka, krátká dochuť
5
Veltlínské zelené
Vinium V. Pavlovice, 2004
Vůně i chuť nevýrazné
5
Veltlínské zelené
Hustopeče, 2004
Málo zajímavá vůně, nahořklá dochuť
4
Veltlínské zelené
Ravis Rakvice, 2006
Vcelku příjemná vůně, svěží kyseliny, pikantní
5
Veltlínské zelené, PS
Vinselekt Michlovský, 2006
Málo výrazné
5,5
Vin de Pays de l´Herault Primeur
Ch. Rousseau Petersbach, Francie, 2006
Lehká ovocná vůně i chuť, lehké, svěží
5,5
Zweigeltrebe, Rosé
Templář. sklepy Čejkovice, 2006
Ovocná vůně, slabá viskozita
4,5
Zweigeltrebe
Znovín, 2006
Slaboučká fialková vůně, dost prázdné
5
Zweigeltrebe
Habánské sklepy Velké Bílovice, 2004
Mdlejší vůně čeveného rybízu, kratší dochuť
5,5
Žraločí krev, (M. Portugal, Cabernet Moravia)
Dočekal Pouzdřany, 2003
Méně výrazná vůně, rybíz, trpčí
5
Žraločí slzy, (Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský)
Dočekal Pouzdřany, 2003
Vůně málo výrazná, kořeněné, hořčí dochuť
4,5

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Setkání u vína s profesorem Šamánkem

Teleskové. Kurikanové

Chorvát, Elbling, Veritas a další méně obvyklé odrůdy